Tematikus oldalak:

2015. június 12.

Zöldfűszeres spárgakrémleves

Nálunk még tart a  spárgaszezon, úgyhogy hoztam most egy receptet. Ez a friss fűszerektől illatos, simogatóan selymes leves melegen és hidegen egyaránt finom, ráadásul roppant egyszerű elkészíteni.
 
Még készen sem volt teljesen, amikor már tudtam, hogy ezt muszáj lesz megosztanom veletek, aztán amikor elkészült, mégis elfelejtettem lefényépezni. Mindössze egy ilyen az iciri-picirit sikerült megmentenem belőle mutatóba:
Hozzávalók:
500g fehér spárga
2 kisebb vagy 1 nagyobbacska krumpli
1 zöldségleveskocka
1-1 szál friss bazsalikom, majoránna és petrezselyem
0,5dl tejföl

A spárga végéből levágok 1-2 cm-t, meghámozom és 2-3 centis darabokra szeletelem.
A krumplit meghámozom és kis kockákra vágom.
A spárgát és a krumplit felteszem főni a leveskockával és annyi vízzel, hogy együtt kb. 1 liter legyen. Forrástól számítva 6-8 perc elég neki, akkor van kész, ha a krumpli megpuhult.
Közben előkészítem a zöldfűszereket: az ágacskákat megmosom, a leveleket lecsipegetem a szárukról, a bazsalikomot durvára vágom.
Kiveszek a levesből 20-25 db. spárgakockát, hozzáadom a fűszereket, és az egészet simára turmixolom.
A végén hozzáadom a tejfölt és ezzel is átturmixolom kicsit.
Visszateszem a levesbe a spárgát, majd újra a tűzre teszem. Rottyantok egyet rajta, és kész.

Négyfelé osztva egy adag (2,5 dl) szénhidráttartalma kb. 8 gram.