2014. január 2.

Jókívánság-befőtt

Részben saját döntés alapján, részben a körülmények miatt kivettem egy kis szabadságot az utóbbi időben. December közepére ugyanis annyira elfáradtam szellemileg, hogy jól esett eltávolodni az online világtól egy kicsit. Most viszont újra itt vagyok, és terveim szerint utólag is beszámolok majd az elmúlt hetek, hónapok ötleteiről, alkotásairól, eseményeiről.

Elsőnek azonban gyümölcsöző, boldog új évet szeretnék kívánni minden olvasómnak. Jó egészséget, sok vidámságot, szeretetet és főleg áradó kreativitást.

Mi már egyébként bedunsztoltuk a jókívánságainkat az új évre, hogy el ne feledkezzünk róluk. Szilveszter napján elővettem egy méretes befőttesüveget, és legkisebb csemetémmel nekiálltunk kellőképpen kidísziteni. Üvegmatrica-festékből készült rá az évszám, a többi meg színes szalagokból. Mivel előzőleg savanyúkáposzta lakozott az üvegben, elsőnek egy rudacska fahéjat, pár szem szegfűszeget és egy illatos teafiltert tettünk bele, nehogy savanyúan kezdődjön az év. Ezután jött a lényeg: a vágyak és jókívánságok, amelyeket kis noteszlapokra írva és szalaggal átkötve teszünk az üvegbe. Mindegyikünk kívánhat amennyit csak akar, magának, valaki másnak, egy vagy több embernek, és jövő Szilveszterig senki sem tudja pontosan, hogy mi mindennel van tele a Jókívánság-befőtt. Akkor fogjuk majd kibontani és elolvasni a cetliket, és 2014-et számba véve megállapítani, hogy mennyi teljesült a vágyainkból, kívánságainkból.
Amit látjátok, már majdnem tele az üveg, de még érkeznek bele újabb és újabb üzenetek. Ti hogyan üdvözlitek az új esztendőt?

1 megjegyzés: