Letölthető kötött minták

Az oldalon található összes mintához magyar nyelvű leírás tartozik, egy részük angolul ill. hollandul is elérhető. A minta nevére kattintva eljutsz a leíráshoz, amely vagy egy blogbejegyzés, vagy egy letölthető pdf dokumentum.
Örülök neki, ha a mintáim hírét továbbviszed, csak arra kérlek, hogy ezt a szerzői jogok tiszteletben tartásával tedd. Ez annyit jelent, hogy a leírásokat nem másolod és publikálod sem digitális sem nyomtatott formában, hanem mindig az eredeti mintához vezető linket osztod meg. Köszönöm!

Karácsonyi poháralátétek (ingyenes minta) 


ColorMe! ujjatlan nyári felső

Cedar Forest sapka és sál


Kendők, stólák, csipkesálak:

               


                                            

                        

  

Shetland Mantra sál (ingyenes minta)
            


Egyszerű csipkesál (ingyenes minta)Egyéb minták:

Egyszerű könyvjelző (ingyenes minta)

Rizsmintás poháralátétek (ingyenes minta)Motívumok, kötésminták (ingyenes):

Kétszínű téglaminta

Hóvirágminta

Old shale legyezőminta

4 megjegyzés:

 1. Kedves Panka!

  Nagyon kerlek adjal valaszt. Elkezdtem kotni a legyezomintas salat, de a problemam vele, hogy szelesebbre szeretnem csinalni, de a leirt minta ismetlese kozott nem tudom, hogy hogyan kell csinalnom. Nem jon ki a szamolasom. Peldaul 4-szer akarom megismetelni a megadott mintat es csak nem jo, vagy kevesebb vagy tobb szem marad. Gondolom a Hovirag vagy a Heart mintanal is problemam lenne. Kerlek, lennel szives megirni a pontos ujra kezdeset a minta szelesitesehez.
  Koszonom elore is.

  Udvozlettel

  Olgi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Olgi! Ha 4 ismétlést szeretnél, akkor (4x18)+3 azaz 75 szemre kell kezdeni a sálat. 1 szélszemmel kezdjük a sort, aztán a minta jön, ami 18 szemből áll, ezt kell 4-szer ismételni (ami együtt 72 szem), aztán a sor végén van még egy plusz szem, ami azért kell, hogy szimmetrikus legyen a sál, majd újra egy szélszem. Remélem, így már érthető, és szép lesz a sálad! Sok sikert!

   Törlés
 2. Kedves Panka!

  Nagyon koszonom, hogy ilyen hamar valaszoltal! Sajnos nem ertem mostsem igazan, en nagyon kezdo vagyok a kotesben. Igen 4x18=72 plusz 1-1 szelszem az 74 szem, az 1 szem elvileg 2 szem lenne a sorvegen? egy szelszem es + 1 szem a magasitashoz? Nagyon kellemetlen, de mielott megint elkezdenem tudnom kellene vilagosan hogy kell csinalnom. Az en fejem a rossz, nem a Te leirasod es nagyon szeretem a videoidat, tobbet megneztem, de a tied a legerthetobb. Nagyon koszonom!

  Udvozlettel

  Olgi

  VálaszTörlés
 3. Igen, az a +1 szem a legutolsó szem a mintarajzon, a sor végén (a szélszem előtt). Ha jól megnézed, ez a szem ugyanolyan, mint a sor legelső szeme, és ezzel legyütt lesz teljes és szimmetrikus a minta. Csak kezdd el és meglátod, menni fog!

  VálaszTörlés