2014. május 2.

Színes fakanalak anyák napjára

Hogy repül az idő, már csak néhány nap és itt az anyák napja. Mivel ez az az ünnep, amely leginkább összefonódik a gyerekkezek által készített kis ajándékokkal, itt egy ötlet, mi a nagymamának készítettük el néhány éve.

Végy néhány natúr fakanalat. Kicsiknek készítsd elő a következőképpen: celluxszal ragassz körben a fakanál szárára néhány csíkot, pár centis távolságot hagyva köztük. Nagyobb gyerekek ezt maguk is csinálhatják. Ezután a leragasztott csíkok közötti részt tetszés szerint befestjük. Ha megszáradt, óvatosan lehúzzuk a ragasztószalagot. Ez már így magában is mutatós (a képen a középső fakanál), de az ügyesebbek variálhatják még tetszés szerint, például szabad kézzel festett motívumokkal.
Ha konyhai használatra szánjuk a fakanalakat, csak a szárát díszítsük, ha dísznek, akkor  lehet az egészet.
Az első esetben mindenképpen célszerű színtelen lakkal lelakkozni a fakanalak szárát, nehogy úgy járjon a megajándékozott, mint nálunk. Elfelejettük ugyanis figyelmeztetni a nagymamát, hogy az ajándéka csak dísznek való, ő pedig boldogan használatba vette a fakanalakat, aztán el is mosogatta őket annak rendje és módja szerint. Elég hamar kiderült, hogy lakkozás nélkül a festék nem bírja a vizet... Szegény nagymama alig merte elárulni a gyerekeknek, hogy mi történt az ajándékukkal. No sebaj, ha az idén nem akadna más ötletünk, akár festhetünk újakat helyettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése