2016. december 16.

Blogjáték: Csak kötök és mesélek (#CsKM) - Tarts velem te is!


Na jó, ez így nem mehet tovább! Az idén mindössze 8 bejegyzést írtam, és még azok között is alig volt kézimunka.
Lássuk be, már egy ideje nem nagyon van inspirációm, kézimunkát is alig veszek a kezembe. Talán éppen ezért lepődök meg rajta újra és újra (és nagyon jól esik!), hogy mégis naponta több száz látogatója van a blognak.
Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy milyen lehangoló tud lenni, amikor rábukkansz egy érdekes blogra, ami veled azonos hullámhosszon rezonál, amihez olyan jó volna rendszeresen visszatérni, esetleg hozzászólni is, de aztán rájössz, hogy nem hangulatos vendégségbe, hanem múzeumba tévedtél, ahonnan a blog gazdája már régen elköltözött, magára hagyva régi bejegyzéseit.
Semmiképp sem szeretném, hogy ez legyen az Egészen Panka sorsa, márcsak a ti kedvetekért sem. No meg magamért sem persze, mivel annyira szeretnék még mindig írni ide, csak nem jönnek az ötletek. És persze tudom, hogy nem én vagyok a világegyetemben az egyetlen, aki ezzel a problémával küzd, minden blogszerzővel előfordul, hogy elapad az inspiráció. Éppen ezért most veszek egy nagy levegőt, (dobpergés, fanfárok!) és belevágok egy régen fiókban heverő ötletem megvalósításába (emlékeztek még a Majdegyszerekről szóló bejegyzésemre?):

Játékra invitállak Benneteket, kedves kreablog író társaim!
Egyszer régen írtam egy hosszú listát lehetséges kötős-horgolós blogbejegyzés-témákból. Mostantól kezdve, minden hónap elején közzéteszek közülük egyet az Egészen Panka blog FB oldalán. Ha szeretnél részt venni a játékban, annyi lesz a dolgod, hogy
1. az adott hónapban az adott címmel írsz egy bejegyzést a saját blogodra, feltüntetve a cím mellett a #CsKM (Csak Kötök és Mesélek) hashtaget. A hashtag az olvasók számára fontos, mert ennek segítségével lehet minden résztvevő blogbejegyzést gyorsan és egyszerűen megtalálni.
(Itt hadd jelentsem ki sietve, hogy nem csak kötéssel, hanem horgolással vagy más fonalas hobbival is nyugodtan részt lehet venni, csak igyekeztem rövid és frappáns címet választani a játéknak.)
2. majd a megírt blogbejegyzésedet belinkeled az adott témakiírás alá az Egészenpanka Facebook oldalán, hogy a többiek is elolvashassák.

A címeket a listáról sorsolni fogom, így mindig meglepetés lesz, hogy mi a következő téma. Amellett, hogy a játékkal instant inspirációhoz jutunk, és minden hónapban lesz minimum egy téma amiről írhatunk, a legjobb buli az egészben persze elolvasgatni egymás bejegyzéseit. A címek között lesznek egészen egyértelműek, de olyanok is, amiket sokféleképpen lehet értelmezni, teret hagyva így mindenki kreativitásának. Te döntöd el, milyen hosszan írsz és pontosan miről, a lényeg, hogy az adott hónapban publikáld a posztot, és a cím inspirálja a mondanivalót.

Az első címet január elején fogom kiposztolni a fb-n, ha szeretnél róla értesítést kapni, hagyj üzenetet a felhívás alatt (ITT találod), vagy kövesd itt a blogon a fejleményeket.
Ha egy hónapban véletlenül nem sikerül részt venned a játékban, semmi gond, de ösztönzésként arra gondoltam, hogy 2017. év végén majd kisorsolok egy ajándékot azok között, akik minden hónapban posztolták az adott bejegyzést. Márcsak ezért is jó, ha belinkeled a bejegyzéseidet a fb-ra, hogy könnyen követni lehessen a résztvevőket. Az év végi sorsolásban csak a hashtaggal ellátott bejegyzések vesznek részt!

És végül még egy nem elhanyagolható bónusz: azok az olvasóink is jól járnak ezzel a játékkal, akik maguk nem írnak, csak szívesen olvasnak, mert így még több érdekes blogot ismernek majd meg.

Na, sikerült kedvet csinálnom a játékhoz? Akkor tarts velem te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése