2013. november 1.

Meglepetés

 
Gondolnátok-e, hogy ma pontosan egy éve kezdtem el írni ezt a blogot?
Amikor belevágtam, fogalmam sem volt, hogy merre halad majd, mi lesz belőle, olvassa-e majd valaki. Eleinte lelkesen számoltam a mérföldköveket, az első követőt, a századik, ötszázadik, ezredik pageview-t, a hozzászólásokat, és boldogan csodálkoztam rá mindegyikre. Még ma is rendszeresen meglepődök rajta, hogy minden nap vannak látogatók az oldalon, és nagyon jól esik minden visszajelzés.
Ezért aztán egy kis meglepetéssel szeretném megköszönni Nektek a figyelmet és a sok értékes pillanatot, amivel megajándékoztatok eddig.
 
 
Kedves olvasóim, csak Nektek, csak itt, csak most: a sokak által kért és hamarosan megjelenő All Hearts (Csupaszív) Kendő magyar nyelvű leírását fogom három példányban elajándékozni. Ha szeretnéd megkapni az egyiket, nem kell mást tenned, mint magyar idő szerint vasárnap 20.00 óráig egy megjegyzést hagyni itt, a blogbejegyzés alatt. A kommentelők közül fogom kisorsolni a három szerencsést, akik e-mailben kapják majd meg a mintát (ehhez a címeket majd privát üzenetben kérem, nem feltétlenül kell a megjegyzésbe beleírni). A nyertesek nevét is itt, a kommentek alatt fogom közzétenni. 
 
 
Évekkel ezelőtt született ez a kendő, amikor még fogalmam sem volt róla, hogy az interneten is lehet találni kötésmintákat és kötős csoportokat. Akkor még azt sem sejtettem, hogy egyszer kilépek majd a világ elé, hogy másoknak is megmutassam az alkotásaimat. Aztán amikor nemrégen a fb-oldalamra háttérként feltettem egy képet róla, magam is meglepődtem, hogy többen azonnal kérték a mintáját. Nemsokára eléhető lesz a Ravelry-n, mihelyt elkészülök az angol változattal és a fotózással.
 
Ez a téglalap alakú stóla remekül megfelel azok számára, akik szeretnének gyakorlatot szerezni a csipkekötésben, de nem mernek még belevágni egy bonyolult szabású és változatos mintákból felépülő csipkecsodába. A minta néhány ismétlés után elég jól megjegyezhető, az alkalmazott szemtípusokat tekintve nem túl bonyolult, de mégis rendkívül mutatós eredményt ad. Egy egyszerű, de ötletes megoldásnak köszönhetően sokféleképpen viselhető.
 
Hiszem, hogy az életben nincsenek véletlenek. Az sem véletlen, hogy épp ez a minta lett az ajándék. Nagyon különleges nekem ez a kendő, mert egy számomra kedves személyt juttat eszembe, aki már nem él. Nem véletlen, hogy a neve All Hearts, és ki tudja, talán az sem, hogy éppen ma, Mindenszentek napján írok róla.
 
 

11 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot! :) Nekikezdtem egy bodros sálnak, köszi a segítséget! Agica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jól hangzik, épp ideje volt :) Megmutatod majd?
      Elküldtem a kendő leírását. puszi, P.

      Törlés
  2. Csak így tovább, Panni! A kendő gyönyörű!!! ;)
    mARTi

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Kedves Éva,
      küldj nekem egy e-mail címet légy szíves, hogy elküldhessem az ajándékodat. Köszi!

      Törlés
  4. Gratulálok! Nagyon szeretem olvasni a blogodat. :)
    Benevezek a játékra. :)
    Nagyon tetszik ez a kendőminta, nem vagyok gyakorlott csipkekötő, így nagyon örülnék neki, ha szerencsés lennék. :)

    VálaszTörlés
  5. Boldog blogszülinapot! Nagyon szép a kendő!

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok, teljesen átérzem a gondolataidat. :)
    Csak így tovább, sok sikert!!!

    VálaszTörlés
  7. Keszultem keszultem...aztan lemaradtam a nyolc orat....De azert megegys
    zer BOLDOG SZULINAPOT! Az biztos hogy egyel bovult az olvasoid szama! Jo itt idozni! :) Gyongyver

    VálaszTörlés
  8. Kedveseim, köszönöm a gratulációkat a blog nevében is :)
    Tegnap este a páromat kértem meg, hogy húzzon ki a kalapból három nevet, és mivel csak utólag mondtam el neki, hogy mire is jó ez az egész, garantált volt a véletlen eredmény. A három nyertes: Ágica, Éva és Gyöngyvér - nem vettem ám olyan szigorúan a nyolc órát, a lelkesedés a fontos :)
    Kérlek, hogy küldjetek egy -emailt az egeszenpanka kukac gmail.com-ra, hogy elküldhessem a kendő leírását. Köszi!

    VálaszTörlés