2015. augusztus 9.

Nyári színkavalkád: ColorMe! (kötősulisok figyelmébe!)Előfordul, hogy az embernek csak úgy támad egy jó ötlete. Velem ez leggyakrabban zuhanyozás közben fordul elő, ami a fürdést izgalmas intellektuális kalanddá változtatja ugyan, annyiból viszont kellemetlen, hogy ott és akkor nem tudok tollat ragadni, hogy azonnal papírra vessem fantasztikus ötleteimet, amelyek így gyakran eltűnnek a lefolyóban a szappanhabbal együtt.

A most következő ötlet azonban elég egyszerű volt ahhoz, hogy még törölközés után is érdekes legyen, ráadásul gyorsan megvalósítható, így azonnal hozzá is láttam az elkészítéséhez. Egy könnyű, nyári vállkendőt láttam magam előtt a zuhany alatt állva, olyat, amit az ember a strandon magára borít, hogy le ne égesse a nap. El is kezdtem kötni, de ahogy a kezeim között alakult - ahogyan korábban is már oly sokszor -, az anyag beszélni kezdett hozzám, és elmesélte, hogy ő márpedig nem lesz vállkendő, mert az hülyeség, a strandon senki nem hord kötött vállkendőt. Dehogynem, gondoltam, és magamra terítettem az elkészült 20 cm-nyi darabot. Ahogy a tükörbe néztem, hát bizony tényleg nem vállkendőt láttam magamon, hanem egy ujjatlan blúz alakuló darabkáját. Öt perc múlva már nem is kendőt, hanem ruhadarabot kötöttem.

A minta annyira egyszerű, hogy szinte el sem lehet téveszteni, és a színváltások miatt olyan haladós, hogy az ember egyszerűen nem bírja letenni. A kötősuliban ez lesz az első ruhadarab, így igyekeztem minél egyszerűbbre tervezni. Sőt, nekem is ez az első publikált ruhamintám. Bár kötöttem már jópár pulcsit, gyerekruhát saját terv alapján, ez az első alkalom, hogy ezt mások számára is érthető formába próbáltam önteni.

A felsőhöz pamutfonalat használtam, ami nyáron igazán kellemes viselet. A vidám színeket olyan élvezet volt kötni, hogy még a tanév végi - nyaralás előtti hajtás kellős közepén is sikerült néhány nap alatt majdnem befejeznem a felsőt.

Mondom, majdnem. Kicsit ambiziózus voltam, amikor azt gondoltam, hogy az utolsó munkanapok, a bőröndök bepakolása, az utazás előtti mosás, bevásárlás és takarítás (szeretek rendes lakásba hazajönni) közepette még a publikálásra is lesz időm. Mégis megpróbáltam a lehetetlent, és 95%-ban el is készültem a mintaleírással. Optimistán bemásoltam a táblagépre a fájlokat (az angol és a magyar változatot), remélve, hogy majd nyaralás közben lefotózzuk a kész darabot, befejezem a leírást (amihez szinte már csak a képek hiányoztak), és még publikálni is lesz módom valahogy. No, ez utóbbi nem jött össze. Az android szövegszerkesztőjét nem sikerült teljesen megszelidítenem, így a publikálást kicsit el kellett halasztanom.

Most két utazás között két napig végre újra számítógép közelében vagyok, így gyorsan elvégeztem az utolsó simításokat, és tadám! mostantól letölthető a ColorMe! felső mintája.

Kötősulisok figyelem! A mintához egy új videó is jár, amiben megtanuljuk a színváltás lehető legegyszerűbb módját. Mielőtt letöltenéd a mintát, mindenképp nézz be a kötősuliba, egy meglepetés vár rád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése