2013. május 2.

Gitárosok

Lemaradtam kicsit, de jövök majd nemsokára. Most csak azért írok egy gyorsat, mert láttam pár napja egy koncertfelvételt, ami nagyon megragadott, és ezt mindenképp szeretném megosztani veletek.

Gitárrajongóknak igazi ínyencfalat: az elmúlt fél évszázad tizenkét holland gitáróriása adott néhány hete közösen koncertet Amszterdam egyik híres pódiumán. Akkora nevek, mint Jan Akkerman, Harry Sacksioni, Rudy de Queljoe, Jan Hendriks és Eelco Gelling. Az egyórás felvétel minden perce tiszta élvezet, ITT lehet megnézni, bár nem tudom, hogy ez az oldal külföldről elérhető-e. Ha nem működik, rosszabb képminőséggel ugyan, de a youtube-on is megtalálható a felvétel:



A koncerthez tartozik egy meglehetősen gyengécske dokumentumfilm is, amiből nagyjából annyi derül ki, hogy a legtöbb gitáros szenvedélyesen gyűjti a gitárokat. Kivéve, aki nem. És még ezt a világrengető nagy felfedezést is hollandul mondják el, úgyhogy remélem, megbocsátjátok, de nem linkelem ide. A koncert viszont igazi csemege, érdemes rászánni egy órát. Hajrá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése