Ez a néhány perc alatt elkészíthető habkönnyű, gyümölcsös pohárkrém annyira egyszerű és olyan finom, hogy biztosan nem én vagyok az első, akinek eszébe jutott. Tutira van valahol egy szakácskönyv, amiben ez a recept a kezdő konyhatündérek tuti sikereként van feltüntetve. Mivel azonban én teljesen magamtól ötlöttem ki, bátorkodom most leírni, mint saját kreálmányt. Sztárséfek reklamációit a kiadóba várom.
Gyümölcsös nyári pohárkrém
Hozzávalók:
2dl habtejszín
2dl natúr joghurt
2kk (kb. 10g) agaveszirup
30dkg eper (vagy málna, áfonya, cseresznye, barack)
Elkészítés:
Az epret megtisztítom, kis darabokra vágom, néhány szemet félreteszek a díszítéshez. Ha málnát vagy áfonyát használok, akkor elég megmosni, lecsöpögtetni.
A tejszínt az agavesziruppal habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a joghurtot. (Mi nem vagyunk nagyon édesszájúak, de aki igen, az édesítheti kicsit jobban is.)
Könnyed mozdulatokkal hozzákeverem a gyümölcsöt. Nem szabad nagyon agresszíven kavarni, nehogy összetörjön a hab.
Tálkákba vagy talpas poharakba adagolom a mennyei finomságot, és néhány szem gyümölccsel díszítem a tetejét. 5 bő adag lesz belőle.
Vigyázat! Ha nem azonnali fogyasztásra szánod, akkor tedd hűtőbe és lakatold le! Máskülönben néhány perc alatt ez lesz belőle:
Én figyelmeztettelek!