2012. november 9.

Őszi üvegmatricák

Reménytelen szürke az ég, és zuhog, csak zuhog egyre az eső. Ugyan mit is lehetne csinálni egy ilyen délutánon, hogy kicsit kellemesebb legyen kinézni az ablakon? Mi mást, mint néhány szép üvegmatricát készíteni, amelyek ilyenkor is az ősz legszebb színeit mutatják.

A gyerekekkel évek óta egyik kedvenc időtöltésünk az üvegmatricázás. Akár az interneten talált sablonokkal, akár saját rajzokkal látunk neki, mindig nagy siker. Igaz, kell hozzá némi türelem: először a sablonokat kell kiválasztani vagy megrajzolni. A legegyszerűbb, ha az ember A4-es papírt használ, és azt beleteszi egy átlátszó mappába, erre kerül majd a festék. Először meghúzom a fekete kontúrokat, aztán amikor ez megszáradt, jöhet a színorgia. Régebben minden részt egy-egy színnel töltöttünk ki, de most az őszi színkavalkádtól ihletve nekiálltunk kisérletezgeni egy kicsit. E barna-sárga-piros fa lombjába például fogpiszkálóval kanyarítottam ezeket a szép kis göndörkéket:



Amikor elkészült a kép, hagyni kell száradni egy napig, közben lehet még esetleg korrigálni, ha valahol túl vékony a festékréteg. A mi képeink így néztek ki száradás közben:


Aztán másnap óvatosan le kell fejteni a képet a fóliáról, vigyázva, hogy ne szakadjon ki vagy tapadjon össze. Szépen felsimítani az ablakra, és már lehet is benne gyönyörködni:



 
 

Ugye, hogy egyből jobb kedve lesz tőlük az embernek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése